Ero sivun ”Canario” versioiden välillä

ChiliWikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
p (stilisointia)
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 19: Rivi 19:
}}
}}
<!-- Varsinainen teksti tämän alle -->
<!-- Varsinainen teksti tämän alle -->
Köynnösmäisesti kasvava, hedelmät ovat suuria ja paksulihaisia, vaatii tukea. Yksi tulisimmista ellei jopa tulisin pubescens-lajin chileistä. Käy erittäin hyvin etikkasäilöntään, kaveriksi hieman miedommalle pubelle. Maku parhaimmillaan kun antaa hedelmien mennä hieman ylikypsiksi (pehmeiksi).
Canario on köynnösmäisesti kasvava, sen hedelmät ovat suuria ja paksulihaisia ja kasvi vaatii tukea tehdessään satoa. Canario on yksi tulisimmista ellei jopa tulisin ''[[Capsicum pubescens]]''-lajin chileistä. Käy erittäin hyvin etikkasäilöntään, esimerkiksi kaveriksi hieman miedommalle ''[[Capsicum pubescens]]''-lajikkeelle. Maku on parhaimmillaan, kun antaa hedelmien mennä hieman ylikypsiksi (pehmeiksi).


Canariotakin on ilmeisesti samalla nimellä erilaisia kantoja. Semillas.de-siemenkaupan siemenistä kasvoi tuntomerkkeihin sopiva, mutta aika mieto oranssinkeltainen pubescens. Sekin oli parhaimmillaan, kun hedelmä irtosi helposti kannasta eli pari viikkoa värin vaihdon jälkeen.
Canariotakin on ilmeisesti samalla nimellä erilaisia kantoja, Semillas.de-siemenkaupan siemenistä kasvoi tuntomerkkeihin sopiva, mutta aika mieto oranssinkeltainen ''[[Capsicum pubescens]''. Sekin oli parhaimmillaan, kun hedelmä irtosi helposti kannasta eli pari viikkoa värin vaihdon jälkeen.


== Kuvat ==
== Kuvat ==

Versio 22. tammikuuta 2013 kello 13.20

Capsicum pubescens


Kasvin koko Suuri-Todella suuri
Hedelmän koko n.5-9cm
Hedelmän muoto Pyöreähkö, pitkulainen
Tulisuus Erittäin tulinen
Maku Hedelmäinen,
paprikamainen makeahko
Käyttö Tuoreena, etikkasäilöntä
Kypsyminen Hidas
Kukan koko Keskikokoinen
Lehden koko Keskikoko
Tukeminen Vaatii
Valon tarve Normaali
Satoisuus Satoisa
Alkuperä Peru
Tuholaisherkkyys Normaali

Canario on köynnösmäisesti kasvava, sen hedelmät ovat suuria ja paksulihaisia ja kasvi vaatii tukea tehdessään satoa. Canario on yksi tulisimmista ellei jopa tulisin Capsicum pubescens-lajin chileistä. Käy erittäin hyvin etikkasäilöntään, esimerkiksi kaveriksi hieman miedommalle Capsicum pubescens-lajikkeelle. Maku on parhaimmillaan, kun antaa hedelmien mennä hieman ylikypsiksi (pehmeiksi).

Canariotakin on ilmeisesti samalla nimellä erilaisia kantoja, Semillas.de-siemenkaupan siemenistä kasvoi tuntomerkkeihin sopiva, mutta aika mieto oranssinkeltainen [[Capsicum pubescens]. Sekin oli parhaimmillaan, kun hedelmä irtosi helposti kannasta eli pari viikkoa värin vaihdon jälkeen.

Kuvat

Pieni Canario
Canario
Canarion kypsiä podeja
Canarion kukka
Canarion podi halkaistuna
Canario amppelissa parvekkeella
Miedompi versio Canariosta halkaistuna