Ero sivun ”ChiliWiki:Kahvihuone” versioiden välillä

ChiliWikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Ei muokkausyhteenvetoa
 
(16 välissä olevaa versiota 4 käyttäjän tekeminä ei näytetä)
Rivi 120: Rivi 120:


--[[Käyttäjä:Janne.k|Janne.k]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Janne.k|keskustelu]]) 16. marraskuuta 2012 kello 18.00 (EET)
--[[Käyttäjä:Janne.k|Janne.k]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Janne.k|keskustelu]]) 16. marraskuuta 2012 kello 18.00 (EET)
Aika vaihtelevasti on täällä nimetty noita chililajikkeitakin, nimen omaan isojen kirjainten suhteen. Wikissä kun on valitettavasti sisäisissä linkeissä eri asia esimerkiksi [[Lemon Drop]] kuin [[Lemon drop]]. Näille pitäisi ehkä tehdä joku ohjeistus, jota jatkossa noudatetaan. Vanhat, ei suositellulla kirjoitustavalla nimetyt artikkelit, voisi kopioida uusiin ja vanhoihin voisi tehdä uudelleenohjauksen oikealla kirjoitustavalla nimettyihin artikkeleihin.
--[[Käyttäjä:Jarok|Jarok]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Jarok|keskustelu]]) 12. tammikuuta 2013 kello 11.03 (EET)
Kyllä tuo amerikkalainen tapa eli nimen kaikki osat isolla alkukirjaimella näyttää juurtuneen Suomeenkin. Kun Fatalii sitä käyttää, ei sen leviämistä voi estää (vaikka tyhmä amerikanismi onkin).
--[[Käyttäjä:Chilivaari|Chilivaari]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Chilivaari|keskustelu]]) 14. tammikuuta 2013 kello 13.31 (EET)
Lajikenimet kirjoitetaan jatkossa isoilla alkukirjaimilla, kuten Caribbean Red Habanero. Poikkeuksena esimerkiksi Pimenta da Neyde ja sen tapaiset nimet.
--[[Käyttäjä:Jarok|Jarok]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Jarok|keskustelu]]) 21. tammikuuta 2013 kello 15.50 (EET)
Entä tieteelliset nimet, kursivoidaanko? Voisin editoida lajikesivuja ainakin nimien oikeinkirjoituksen kannalta, mutta tämä on epäselvää vielä.
Edit: Ääh, eiköhän nuo kelpaa ilman. Niitä käytetään muutenkin hieman säännöistä poikkeavasti.
--[[Käyttäjä:Janne.k|Janne.k]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Janne.k|keskustelu]]) 21. tammikuuta 2013 kello 15.57 (EET)
Jos noita artikkeleita alkaisi kunnolla siistiä, sieltä pitäisi kaikki "annuumit" "baccatumit" ja "pubescensit" korjata muotoon "''[[Capsicum annuum]]''" jne. Esimerkiksi [[Canario|Canarion]] artikkelissa lause "Yksi tulisimmista ellei jopa tulisin pubescens-lajin chileistä." pitäisi olla muodossa "Yksi tulisimmista ellei jopa tulisin ''[[Capsicum pubescens]]'' -lajin chileistä.". Pitäisi myös aina lisätä linkki chiliwikissä olevaan artikkeliin kyseisestä lajista, mikäli sellainen chiliwikistä löytyy. Tämä on kuitenkin liki loputon suo lähteä perkaamaan noita artikkeleita läpi, mutta voihan niitä aina sitä mukaa muokkailla, kun vastaan tulee.
Edit: Korjasinkin tuon Canarion artikkelin edellä mainitun mukaiseksi. Kommentteja?
--[[Käyttäjä:Jarok|Jarok]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Jarok|keskustelu]]) 22. tammikuuta 2013 kello 15.15 (EET)
==Lajikenimet==
Lajikelistoissa on tällähetkellä samoja lajikkeita sekä PI nimellä ja kutsumanimellään. Tämä on hyvä asia. Huomasin kuitenkin, että viittaukset on tehty joko PI nimeen tai kutsumanimeensä. Mitä mieltä olette, olisiko syytä ottaa joku tietty tapa mille nimelle/otsikolle lajikesivut tehtäisiin?
Esimerkkinä  [[Aji Indian]] ja [[Pimenta Cambuci]]
-Yan 8. tammikuuta 2013 kello 21:21
Onhan tuo PI paljon virallisempi. "Lempinimiä" annetaan eri puolilla maailmaa erilaisia.
--[[Käyttäjä:Chilivaari|Chilivaari]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Chilivaari|keskustelu]]) 10. tammikuuta 2013 kello 14.07 (EET)
Jos lajikkeesta on tiedossa esimerkiksi PI -koodi, olisi parasta kai käyttää sitä ja järjestää uudelleenohjaukset kauppanimistä kyseisiin artikkeleihin. Ongelmaksi tulee tällä hetkellä jo valmiit uudelleenohjaukset, jos artikkeleita uudelleennimeää (eli siirtää), on seurauksena useiden edelleenohjauksien suma ja sitä tulisi välttää. Kyseessä on hieman työläs prosessi, mutta se on tehtävissä, jos aikaa ja intoa vaan moiseen on.
--[[Käyttäjä:Jarok|Jarok]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Jarok|keskustelu]]) 21. tammikuuta 2013 kello 15.54 (EET)
==Kuvagalleriat artikkeleissa==
Onko mitään ideaa siirtyä käyttämään Gallery-koodia noiden artikkeleiden kuvien kanssa? Tuo perinteinen tuntuu olevan hieman kankea layouttien kanssa, mikäli kuvat eivät satu maagisesti olemaan juuri sopivan kokoisia. Gallerysta esimerkki [[Capsicum rhomboideum]] -artikkelissa.
--[[Käyttäjä:Jarok|Jarok]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Jarok|keskustelu]]) 24. tammikuuta 2013 kello 16.39 (EET)
Kovin ovat pieniä kuvat galleriassa.
Totta on tietysti, että koodi on paljon helpompi, mutta vaatii sitten käyttäjältä aina klikkailun nähdäkseen kuvat.
--[[Käyttäjä:Chilivaari|Chilivaari]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Chilivaari|keskustelu]]) 26. tammikuuta 2013 kello 00.03 (EET)
Täytyy perehtyä tuohon gallerykoodiin tarkemmin, siellä muistaakseni oli syntaksi, jolla pystyi säätämään kuvan kokoa.
--[[Käyttäjä:Jarok|Jarok]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Jarok|keskustelu]]) 28. tammikuuta 2013 kello 02.13 (EET)
Muokkasin kuvan maksimileveydeksi ja -korkeudeksi 250 pikseliä.
--[[Käyttäjä:Jarok|Jarok]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Jarok|keskustelu]]) 28. tammikuuta 2013 kello 02.45 (EET)

Nykyinen versio 28. tammikuuta 2013 kello 00.45

Kaffehuoneessa voit hörpätä kupin kuumaa ja jakaa ajatuksiasi. Ja kun muokkaat tekstiä, löytyy painikerivistä "Allekirjoitus aikamerkinnällä". --Zabi 12. marraskuuta 2010 kello 00.49 (EET)

En kyllä löydä mitään plussamerkkiä mistään? - Räyhis

Niinpä puuttuukin, Zabi voi sen siihen lisätä. Meinasinkin sulle vinkata, kun muistin, että sulla oli hieno kuva tuosta narukuivatuksesta, vaan olitkin näköjään kerennyt! ; ) Kiitos oikoluvusta myös! ToniPetter

Muistakaa layoutia suunnitellessanne, että lähes kaikkia weppisivuja voivat ihmiset nykyisinkin katsella myös kännyköillä, joiden näytöt kalpenevat resoluution ja koon suhteen miniläppäreillekin. Kännykkäselaimia käytetään nykyisin todella paljon, joten ei olisi ainakaan pahitteeksi, jos sivuista saisi jotain selvää niilläkin. --Jumi 13. marraskuuta 2010 kello 21.35 (EET)

Joku jolla on kännykkäselain voi varmaan kommentoida muutoksen tarpeista ja mahdollisuuksista. En kyllä usko että suuria muutoksia tulee vain koska se kännykkäselain ei kaikkeen pysty. --Legoinsinööri 14. marraskuuta 2010 kello 10.08 (EET)

Onko siitä jotain linjausta kun Bluesman on heittänyt kuvia ihan toimivalla gallery-koodilla, mutta jos kuvia on enemmänkin niin sivu heittää gallerian automaattisesti taulukon alle? Tämä voisi mennä siihen kategoriaan josta Chilivaari ainakin valitteli. --Legoinsinööri 14. marraskuuta 2010 kello 13.46 (EET)

Jos taulukko pysyy normaalikorkuisena, sen alle sijoittuvat kuvat ovat minulla ihan OK. Pidetään taulukot perusasioissa, eikä sallita siellä monirivisiä runoiluja, niin kaikki sujuu mallikkaasti. --Chilivaari

Yllättävän hyvin toimii selailu kännykälläkin. Nokian E61i:llä kokeilin, joten ei pitäisi suurempia ongelmia olla uudemmilla puhelimilla. Tuossa kun on vain 320x240 näyttö. --JaKi 14. marraskuuta 2010 kello 15.59 (EET)

Jos passaa, käytän gallerykoodia kun taisin älytä miten sitä käytetään. Voi kai myöhemmin, jos kuvia tulee paljon kuten saatan olettaa, muokata sijoittelua? Laitan senverran tekstiä kuin tarvitsee tai sitten pelkästään gallerian yleisotsikon. (bluesman)

Mun mielestä gallery on tosi jees toimivuudeltaan ja ulkonäöltään noin muuten, jos kenelläkään ei sen sijainnista ole valittamista. --Legoinsinööri 14. marraskuuta 2010 kello 19.30 (EET)

En vieläkään löydä sitä plussamerkkiä!? Salaliitto! Kirjoitan tätä tekstiä suoraan koodiin. --Räyhis

Niin vissiin me kaikki, foliohatut päässä. --Legoinsinööri 15. marraskuuta 2010 kello 01.34 (EET)

Funtsin josko lisäisi etusivulle ohjeisiin ja muihin toimintoihin Printit johon voisi tehdä valmiit tulostepohjat säilykkeitä ja siemenpusseja varten näin alkuun. Esimerkki löytyy täältä: Sandbox2. Olisin muuten lisännyt suoraan etusivulle, mutta musta tuntuu että toi sanailu voisi olla parempi. --Legoinsinööri 15. marraskuuta 2010 kello 01.38 (EET)

+ merkkiä ei näköjään kaffehuoneessa olekaan. --Zabi 15. marraskuuta 2010 kello 08.19 (EET)

Tuoreena lisäyksenä foorumin käyttäjiin, en tiedä onko tämä paikka oikea, mutta lannoitus-osastolla salpietari (KNO3) tuskin sisältää kalsiumia. Muita bugeja en neljättä taimistoa aloittelevana löytänyt. ESL-merkinnät tosin kokeilussa 60 taimella.

Ehdotukset

Kasvattelen chiliä ihan omasta mielenkiinnosta hankalasti kasvatettavia lajikkeita kohtaan. Ensimmäinen kokeilu oli kerrostalossa lasittamattomalla parevekkeella (etelään). ... Nyt neljäs taimisto, kylvömullassa (turve&hiekka&jotain mustaa), ikkunat itään ja iso piha länteen. Tähän vinkkejä?

Vaihdan mieluusti taimia ja siemeniä.

Chilituttuja tai -juttuja ei ole koskaan liikaa?

Viitsittekö lisätä siemenlistojenne perään seuraavan koodin:

<!-- Lisää luokat sivun loppuun --> [[Luokka:Käyttäjien siemenlistat]]

Rundari 10.4.2012


Takkuilee pahasti

Wikin toiminta on ollut niin takkuilevaa ja hidasta, että aloin muutella kuviani pienemmäksi. Tähän asti otin helpoimman tien ja kuvankaappaukset vanhoista päiväkirjoista .png muodossa. Ne ovat isompia kuin oikein tehty .jpg ja kuvien lataus saattoi pysähtyä ksken, eivätkä sivut auenneet. No, ei auttanut. Kirjautuminenkin takkuilee ja pienennetyt kuvat. Server erroria tarjoilee. Chilivaari 21.11.klo 15-16

Wikin toiminta tosiaan takkuili viime päivinä, ei johdu kuvien koosta, oli palveluntarjoajalla ongelmia.--Zabi 21. marraskuuta 2010 kello 21.26 (EET)


Mihins kohtaan vois mättää kuvia CAP1491:stä. On Fataliilla nimikkeen C.sp alla mutta lienee C.eximium? Jos joku tietäis paremmin. bluesman

Tuo lajike näyttäisi olevan Capsicum.eximium, joten sinne sen voi alustavasti laittaa ja siirtää sen sieltä, jos ei kuulu sinne. Tein sille sinne lajikkeen, joten mätä kuviasi siihen. ToniPetter 24. marraskuuta 2010 Kello 8:50 (EET)


Porukka voisi päivittää omat profiilinsa/käyttäjäsivunsa. Täällä on päälle sata rekisteröitynyttä heppua ja vissiin kolmella on jotain infoa itsestään.. --Räyhis 6. maaliskuuta 2011 kello 12.47 (EET)

Lisäilin sivun Käyttäjäpalkit. Tuolta voi halutessaan ottaa foorumin allekirjoitukseen pienen Chiliwiki-"mainoksen". Voin myös jollain aikataululla lisätä noihin käyttäjän nimen niin jos joku sellaisen haluaa. Chilifoorumilla noita tuskin kannattaa aivan tolkuttomasti floodata. --Legoinsinööri 20. huhtikuuta 2011 kello 13.09 (EEST)

Pitää vissiin olla jotku erikois oikeudet jos haluaa lisätä uuden sivun, johon on linkki suoraan etusivulla??? Tuonne "Ongelmat" kohdan alle voisi olla hyvä laittaa uusi sivu "Torjunta". Sinne sitten noita perus mäntysuopa, neem-öljy, sekoitus suhteita yms. --Timppa84 8. kesäkuuta 2011 kello 15.44 (EEST)

Juu, etusivu on ainut sivu joka suojattu, lisäsin Torjunta kohdan. --Zabi 8. kesäkuuta 2011 kello 21.51 (EEST)

Hei!

Tämähän on chiliwiki, joten ajattelin että pystyykö/onko mahdollista tehdä artikkeleja ei ihan chileistä mutta chileihin ja niin pois päin liittyvistä asioista? Kuten esim. chili tuotteista/Blairesta itsestään? Spicy 7. elokuuta 2011 kello 15.17 (EEST)

Itse en kyllä lähtisi tekemään kaupallisista kastikkeista ja muista sellaisista sivua, mutta itsetehdyt pääsevät kunniaan minun mielestä ja niille voisi oman sivunsa tehdä, jos niitä kertyy paljonkin. Nythän siellä on valmiina salsat ja hillot osio, joten hyviä reseptiä eikun lisäilemään. Toni.A 7. elokuuta 2011 kello 20.11

Spämmikirjoittelijoista haittaa?

Poistoista päätellen spämmistä on tullut ongelma täälläkin. Joku pystynee sisäänkirjautumista muuttamaan?

Eräällä toisella foorumilla, jolla jokaöinen porno- ja mainoskirjoittelu alkoi ärsyttää, muutimme rekisteröintiä siten, että sinne lisättiin suomenkielinen kysymys, johon piti vastata oikein. Esimerkiksi: Mikä vuorokaudenaika seuraa iltaa? Yö vaatii ääkkösten käyttöä ja Suomen kielen tuntemusta, mitä spämmäreillä ei ole. Mainospostaukset loppuivat siihen, eikä ole enää tarvittu poistovahtia. --Chilivaari 20. marraskuuta 2011 kello 11.34 (EET)

On ollut niistä ongelmia, laitoin nyt päälle sähköposti vahvistuksen ennen kuin pääsee tekemään muutoksia/lisäyksiä. Katsotaanko onko tuosta apua, jos ei, täytyy askarrella tuo kysymys tuohon rekisteröitymiseen. --Zabi 21. marraskuuta 2011 kello 11.33 (EET)

Nuo ääkköset ois ihan hyvä ottaa tosiaan käyttöön, sillä se jo puottaisi kummasti tuota roskan levittämistä. Koskeeko tuo meitäkin tuo sähköposti varmennus? Onpa näköjään taas joku epäilyttävän näköinen käyttäjä kirjautunut sisään. Toni.A 21. marraskuuta 2011 kello 16.53 (EET)

Koskee kaikkia uusia käyttäjiä, eli pitää kerran varmentaa sähköposti että pääsee muokkaamaan. Näkyy olevan pari epäilyttävää käyttäjänimeä, mutta eivät ole ainakaan vielä päässeet spämmäämään. Poistaa noi jonkun ajan kuluttua jos ei ilmesty asiallista tekstiä noilta, ja tuskin ilmestyy. --Zabi 22. marraskuuta 2011 kello 17.13 (EET)

Rekisteröitymis sivulla on kysymys "Minkä värinen on Napoleonin valkoinen hevonen?" ja tähän pitää vastata oikein. Ääkkösiä ei saanut vastauksissa toimimaan, joten tuo "yö" ei kelvannut vastaukseksi. --Zabi 24. marraskuuta 2011 kello 21.39 (EET)


Toivottavasti auttaa. Tuo on mahdollista selvittää käännösohjelmalla, mutta tuskin spämmärit vaivautuvat. Kelpaako nyt sekä iso että pieni alkukirjain? Niistä tuli meille alkuun ongelma, kun ihmisillä on tapana aloittaa vastaus isolla, mutta jotkut kirjoittavat kaiken pienellä. Ääkköset pitäisi varmaan tunnistaa kirjainkoodeina. Joku numerohan niillä on. --Chilivaari 25. marraskuuta 2011 kello 13.14 (EET)

Vastaus kelpaa on se isolla tai pienellä kirjoitettu. Täytyy tutkailla vielä tuota ääkkös asiaa. Tuonkin jo uskoisi estävän suht hyvin.--Zabi 25. marraskuuta 2011 kello 15.33 (EET)

Hienoa! Taitaa viimeinkin olla spämmääjät vähempänä, kun ei ole tullut ainakaan vielä uusia törky kirjoituksia. Hyvä niin, eli tästä on hyvä jatkaa.--Toni.A 28. marraskuuta 2011 kello 09.17 (EET)

Laittelin sinne vielä pari lisä kysymystä jotka tulee ihan randomilla mikä milloinkin, eipähän pääse spämmerit ihan vaan sillä et keksivät yhden oikeen sanan.--Zabi 29. marraskuuta 2011 kello 17.53 (EET)

Luvatontako kopiointia?

Hollantilainen http://chilibase.info/ on alkanut pitää chilitietokantaa ja se vähä, mitä tuota vilkaisin, sisältää melkein joka lajikkeessa kuvan tai kolmekin meidän Wikistämme. Eikös lähde pitäisi mainita? Osa kuvista on myös suoraan blogistani (missä ne ovat isompina) ja siellä lukee jokaisen kirjoituksen otsikossa copyright. Eivätpä ole maininneet tai kysyneet. Pitäisikö ihan rahaa pyytää? Turhaahan se tietysti olisi, mutta kuvaajan saisivat kyllä mainita.

--Chilivaari (keskustelu) 7. elokuuta 2012 kello 16.26 (EEST)

Suku-, laji- ja lajikenimien oikeinkirjoituskäytännöistä

Tieteellinen nimi olisi parhain kirjoittaa muodossa Capsicum laji / C. laji, ei capsicum laji, Capsicum Laji, c.laji, C.Laji, c. laji jne. Nimi olisi hyvä myös kursivoida. Vai onko ChiliWikissä tästä poikkeava käytäntö? (Joissakin poikkeustapauksissa myös laji voidaan kirjoittaa isolla alkukirjaimella, mutten tiedä onko chilien nimistössä näitä poikkeuksia.)

Lajikenimien esitys on minulle hieman hämärän peitossa; tuleeko lajikenimi laittaa heittomerkkien sisään? Nyt tästä vaikuttaa esiintyvän toisistaan poikkeavia käytäntöjä jopa saman sivun sisällä. Entä laajemmat chilin nimitykset, kuten rocoto ja aji? Tuleeko ne kirjoittaa isolla alkukirjaimella, entä heittomerkit?

Mietin näitä lähinnä omia stilisointeja varten, tärkeintä on tietenkin informaatiopuoli.

--Janne.k (keskustelu) 16. marraskuuta 2012 kello 18.00 (EET)


Aika vaihtelevasti on täällä nimetty noita chililajikkeitakin, nimen omaan isojen kirjainten suhteen. Wikissä kun on valitettavasti sisäisissä linkeissä eri asia esimerkiksi Lemon Drop kuin Lemon drop. Näille pitäisi ehkä tehdä joku ohjeistus, jota jatkossa noudatetaan. Vanhat, ei suositellulla kirjoitustavalla nimetyt artikkelit, voisi kopioida uusiin ja vanhoihin voisi tehdä uudelleenohjauksen oikealla kirjoitustavalla nimettyihin artikkeleihin.

--Jarok (keskustelu) 12. tammikuuta 2013 kello 11.03 (EET)

Kyllä tuo amerikkalainen tapa eli nimen kaikki osat isolla alkukirjaimella näyttää juurtuneen Suomeenkin. Kun Fatalii sitä käyttää, ei sen leviämistä voi estää (vaikka tyhmä amerikanismi onkin).

--Chilivaari (keskustelu) 14. tammikuuta 2013 kello 13.31 (EET)

Lajikenimet kirjoitetaan jatkossa isoilla alkukirjaimilla, kuten Caribbean Red Habanero. Poikkeuksena esimerkiksi Pimenta da Neyde ja sen tapaiset nimet.

--Jarok (keskustelu) 21. tammikuuta 2013 kello 15.50 (EET)

Entä tieteelliset nimet, kursivoidaanko? Voisin editoida lajikesivuja ainakin nimien oikeinkirjoituksen kannalta, mutta tämä on epäselvää vielä.

Edit: Ääh, eiköhän nuo kelpaa ilman. Niitä käytetään muutenkin hieman säännöistä poikkeavasti.

--Janne.k (keskustelu) 21. tammikuuta 2013 kello 15.57 (EET)

Jos noita artikkeleita alkaisi kunnolla siistiä, sieltä pitäisi kaikki "annuumit" "baccatumit" ja "pubescensit" korjata muotoon "Capsicum annuum" jne. Esimerkiksi Canarion artikkelissa lause "Yksi tulisimmista ellei jopa tulisin pubescens-lajin chileistä." pitäisi olla muodossa "Yksi tulisimmista ellei jopa tulisin Capsicum pubescens -lajin chileistä.". Pitäisi myös aina lisätä linkki chiliwikissä olevaan artikkeliin kyseisestä lajista, mikäli sellainen chiliwikistä löytyy. Tämä on kuitenkin liki loputon suo lähteä perkaamaan noita artikkeleita läpi, mutta voihan niitä aina sitä mukaa muokkailla, kun vastaan tulee.

Edit: Korjasinkin tuon Canarion artikkelin edellä mainitun mukaiseksi. Kommentteja? --Jarok (keskustelu) 22. tammikuuta 2013 kello 15.15 (EET)

Lajikenimet

Lajikelistoissa on tällähetkellä samoja lajikkeita sekä PI nimellä ja kutsumanimellään. Tämä on hyvä asia. Huomasin kuitenkin, että viittaukset on tehty joko PI nimeen tai kutsumanimeensä. Mitä mieltä olette, olisiko syytä ottaa joku tietty tapa mille nimelle/otsikolle lajikesivut tehtäisiin?

Esimerkkinä Aji Indian ja Pimenta Cambuci

-Yan 8. tammikuuta 2013 kello 21:21

Onhan tuo PI paljon virallisempi. "Lempinimiä" annetaan eri puolilla maailmaa erilaisia. --Chilivaari (keskustelu) 10. tammikuuta 2013 kello 14.07 (EET)

Jos lajikkeesta on tiedossa esimerkiksi PI -koodi, olisi parasta kai käyttää sitä ja järjestää uudelleenohjaukset kauppanimistä kyseisiin artikkeleihin. Ongelmaksi tulee tällä hetkellä jo valmiit uudelleenohjaukset, jos artikkeleita uudelleennimeää (eli siirtää), on seurauksena useiden edelleenohjauksien suma ja sitä tulisi välttää. Kyseessä on hieman työläs prosessi, mutta se on tehtävissä, jos aikaa ja intoa vaan moiseen on. --Jarok (keskustelu) 21. tammikuuta 2013 kello 15.54 (EET)

Kuvagalleriat artikkeleissa

Onko mitään ideaa siirtyä käyttämään Gallery-koodia noiden artikkeleiden kuvien kanssa? Tuo perinteinen tuntuu olevan hieman kankea layouttien kanssa, mikäli kuvat eivät satu maagisesti olemaan juuri sopivan kokoisia. Gallerysta esimerkki Capsicum rhomboideum -artikkelissa. --Jarok (keskustelu) 24. tammikuuta 2013 kello 16.39 (EET)

Kovin ovat pieniä kuvat galleriassa. Totta on tietysti, että koodi on paljon helpompi, mutta vaatii sitten käyttäjältä aina klikkailun nähdäkseen kuvat. --Chilivaari (keskustelu) 26. tammikuuta 2013 kello 00.03 (EET)

Täytyy perehtyä tuohon gallerykoodiin tarkemmin, siellä muistaakseni oli syntaksi, jolla pystyi säätämään kuvan kokoa. --Jarok (keskustelu) 28. tammikuuta 2013 kello 02.13 (EET) Muokkasin kuvan maksimileveydeksi ja -korkeudeksi 250 pikseliä. --Jarok (keskustelu) 28. tammikuuta 2013 kello 02.45 (EET)