Ero sivun ”Peruvian White Habanero” versioiden välillä

ChiliWikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Rivi 20: Rivi 20:
  
 
<!-- Varsinainen teksti tämän alle -->
 
<!-- Varsinainen teksti tämän alle -->
Tämä kaunis, harvinainen chililajike tulee Perusta, johon lajikkeen nimi suoraan viittaakin. Tunnetaan myös nimellä "White Habanero". Multakasvatuksessa jää usein melko vaatimattoman kokoiseksi pieneksi, jopa bonchimaisen näköiseksi puuksi. Vesiviljelyssä voi kasvaa melko isoksikin. Hedelmät ovat kermanvalkoisia ja vaatimattoman kokoisia, joten runsassatoisestakaan kasvista ei isoa määrää chiliä saa. Peruvian White Habanero kuuluu tulisiin chinenseihin, josta on mitattu yli 300000 [http://fi.wikipedia.org/wiki/Scovillen_asteikko Scovillen] yksikköä, joten vaatii jo hiukan tottumusta syödä tällaista sellaisenaan.
+
Tämä kaunis, harvinainen chililajike tulee Perusta, johon lajikkeen nimi suoraan viittaakin. Nimellä [[White Habanero]] liikkuu  useitakin erilaisia lajikkeita, mutta perulainen luodin muotoinen eroaa tästä kasvutavaltaan jonkin verran. Se on rotevampi, isompi, lehdiltään vaaleampi ja "luodit" ovat vähän isompia. Sen sijaan amerikkalaisen siementalon rekisteröimä [[White Bullet]] Habanero näyttäisi aivan samalta.
 +
 
 +
Multakasvatuksessa Peruvian White Habanero jää usein melko vaatimattoman kokoiseksi pieneksi, jopa bonchimaisen näköiseksi puuksi. Vesiviljelyssä voi kasvaa melko isoksikin. Hedelmät ovat kermanvalkoisia ja vaatimattoman kokoisia, joten runsassatoisestakaan kasvista ei isoa määrää chiliä saa. Peruvian White Habanero kuuluu tulisiin chinenseihin, josta on mitattu yli 300000 [http://fi.wikipedia.org/wiki/Scovillen_asteikko Scovillen] yksikköä, joten vaatii jo hiukan tottumusta syödä tällaista sellaisenaan.
  
  

Versio 27. kesäkuuta 2012 kello 14.50

Capsicum chinense


Kasvin koko Pieni
Hedelmän koko n. 2-3cm
Hedelmän muoto Luotimainen, tylppä
Tulisuus Tulinen-erittäin tulinen
Maku Hedelmäinen, mehukas
ei kovin makea
Käyttö Ruoanlaitto, kuivattuna, salsat
Kypsyminen Normaali
Kukan koko Pieni
Lehden koko Pieni
Tukeminen Ei vaadi
Valon tarve Vaatii valoa
Satoisuus Satoisa
Alkuperä Peru
Tuholaisherkkyys Normaali

Tämä kaunis, harvinainen chililajike tulee Perusta, johon lajikkeen nimi suoraan viittaakin. Nimellä White Habanero liikkuu useitakin erilaisia lajikkeita, mutta perulainen luodin muotoinen eroaa tästä kasvutavaltaan jonkin verran. Se on rotevampi, isompi, lehdiltään vaaleampi ja "luodit" ovat vähän isompia. Sen sijaan amerikkalaisen siementalon rekisteröimä White Bullet Habanero näyttäisi aivan samalta.

Multakasvatuksessa Peruvian White Habanero jää usein melko vaatimattoman kokoiseksi pieneksi, jopa bonchimaisen näköiseksi puuksi. Vesiviljelyssä voi kasvaa melko isoksikin. Hedelmät ovat kermanvalkoisia ja vaatimattoman kokoisia, joten runsassatoisestakaan kasvista ei isoa määrää chiliä saa. Peruvian White Habanero kuuluu tulisiin chinenseihin, josta on mitattu yli 300000 Scovillen yksikköä, joten vaatii jo hiukan tottumusta syödä tällaista sellaisenaan.


Kuvat